zaterdag 28 december 2013

Kerstvakantie #1

Wat leek het me heerlijk om de hele kerstvakantie alleen maar te relaxen. Helaas is daar tot nu toe minder van gekomen dan ik voor ogen had. De eerste week van de kerstvakantie bestond uit voorbereidingen voor de kerstdagen en de kerstdagen zelf.

Natuurlijk heb ik ook wel van mijn vrije dagen gebruik gemaakt. Films gekeken, heel veel gelezen en een zussendag gepland: even de stad in voor een leuke wintertrui, geluncht bij de V&D, naar het tuincentrum en daarna bij mij thuis kerststukjes gemaakt. Een beetje laat, want twee dagen later zou het al kerst zijn. Maar beter laat dan nooit!
De dag voor kerst ben ik met mijn vriend inkopen gaan doen. In plaats van dat ik cadeautjes voor de familie kocht, heb ik mezelf verwend. Ik heb voor op mijn salontafel een groot dienblad gekocht met daarop vijftien waxinelichthoudertjes; in verschillende grootte, kleuren en vormen. Hier kan ik echt van genieten!

Met de kerstdagen ben ik bij familie geweest. De eerste kerstdag hebben we bij mijn familie gevierd. ’s Avonds ging ik weg met wat leuke cadeautjes van een dobbelspel én een mini-abonnement op de Vriendin. Op tweede kerstdag ben ik bij mijn schoonfamilie geweest. ’s Middags heb ik voor het eerst in een lange tijd weer geklaverjast. Het deed me denken aan de middelbare schooltijd, toen ik in elke pauze en elk tussenuur met mijn vrienden in de kantine dat spel zat te spelen. De docenten werden er helemaal gek van en gaven constant waarschuwingen dat we die kaarten weg moesten stoppen. Zodra de docenten de kantine uit waren, kwamen de kaarten weer onder de tafel vandaan.

Wat is het toch eigenlijk jammer dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ niet meer van dit soort spellen houdt. Ik voel me heel oud nu ik dit zeg, maar ik zie wel dat in vijf tot tien jaar tijd zo veel is veranderd. Tegenwoordig zit iedereen met zijn telefoon, met een PlayStation of met een iPad, terwijl het vroeger zo veel gezelliger was toen er in de pauzes werd gekaart en toen er op zaterdagavond een bordspel op de eettafel kwam.

Naast familiebezoekjes staan er dit weekend ook nog andere dingen op de planning: ik wil mijn boek uitlezen en een wiskundehoofdstuk van de bovenbouw afmaken.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten