zaterdag 22 maart 2014

Dagboek: De repetitieweek (#25)

Zo, dat was me een weekje wel. Ik mag met deze werktijden absoluut niet klagen en door veel collega’s werd deze week vergeleken met een vakantie, maar pfff… Dat nakijkwerk! Nu ik dit schrijf is het vrijdagmiddag en bijna alles is nagekeken. Ik moet alleen nog even gauw door de rekentoetsen heen, want er zat een fout in het antwoordmodel. :-(

Op dinsdag werden de eerste wiskundetoetsen gemaakt. Tijdens het surveilleren op dinsdag had ik dan ook niets om na te kijken, maar ik had nog genoeg andere dingen te doen. To do-lijstjes maken voor de rest van de week bijvoorbeeld.
Ik kwam ’s middags thuis met enorme hoofdpijn. Ik had nog voor het idee wat toetsen mee naar huis genomen, maar daar is niets meer van gekomen.

Die toetsen heb ik woensdag nagekeken tijdens het surveilleren. Ik kwam er achter dat ik wel één toets miste van een hele klas. Ik heb navraag gedaan bij de surveillant, maar hij zei het ingeleverd te hebben. Gelukkig bleek de toets gevonden te zijn bij een collega Duits. Dat lijkt toch totaal niet op wiskunde? Ik vind het toch wel erg jammer dat er zo slordig wordt omgegaan met toetsen.
’s Middags ben ik in de bibliotheek gaan zitten. Ik wilde heel graag mijn boek uitlezen en ik wist dat ik thuis te veel afgeleid zou worden. Daarom heb ik anderhalf uur in een hele fijne leesstoel gezeten. Dat is echt mijn toppunt van relaxen!

Op woensdag kreeg ik een soort van klacht van een vader van een leerling. Gisteren kwam daar een blog over online.

Op donderdag hoefde ik maar 50 minuten te surveilleren. In eerste instantie zou ik daarna naar huis gaan, maar ik had de planning op verzoek van wat leerlingen omgegooid. In plaats van vrijdag deed de school op donderdag mee aan de kangoeroewedstrijd. Tijdens het surveilleren bij zowel de toets als de kangoeroewedstrijd heb ik nagekeken. Ik merkte dat er een grote fout stond in een toets. Ik heb direct de docent gemaild die deze toets gemaakt had en samen hebben we een oplossing gevonden. Wel erg jammer, want 25% van de toets ging over stof die ze nog nooit eerder hadden gezien. Oeps!

Vrijdag, de laatste dag van de repetitieweek, mocht ik surveilleren bij een derde klas. Ik ga er niet te veel over zeggen, maar ik besefte wel dat de brugklassen meer mijn ding zijn. Bij het zien van deze klas vroeg ik me überhaupt af waarom ik ooit begonnen ben aan de lerarenopleiding. Hier ben ik toch niet voor gemaakt? Die grote knullen met hun praatjes, meisjes met een grote mond – waar ook nog eens enorme kauwgombellen mee werden gemaakt – en mobieltjes all over the place. Ik heb me gelukkig staande kunnen houden, maar nee, leuk was deze dag niet. En de regen hielp ook niet echt mee!

Volgens mij kun je aan mijn dagboekstukjes altijd wel zien in wat voor humeur ik ben. Heb ik vrijdag, de dag waarop ik deze posts schrijft, een baaldag gehad? Dan hangt er ook boven de andere dagen een donderwolk. Hmmm… Dat moet anders!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten