woensdag 8 augustus 2012

De zomervakantie, deel II

Soms twijfel ik of ik wel echt zin heb in het nieuwe schooljaar. Ik krijg toch wel de zenuwen als ik er aan denk en ik ben zelfs bang dat ik het helemaal niks ga vinden. Als ik aan het schrijven ben voor deze site heb ik enorm veel zin om weer voor de klas te gaan staan en alle tips uit het boekje van de onderwijsbond uit te proberen, maar als ik een keer ’s avonds in bed lig en niet kan slapen, dan begint het gepieker al weer. Wat als de leerlingen me niet mogen? Wat als de collega’s toch niet zo aardig zijn als ze in eerste instantie leken? Wat als ik de weg kwijt raak in het gebouw en niemand wil me helpen? En wat moet ik in vredesnaam aantrekken als ik voor de klas sta? Het is wel één groot geluk dat ik maar drie dagen in de week hoef te werken. Het is natuurlijk nog maar de vraag of ik er mee rond kan komen (vast wel), maar het lijkt me heerlijk om standaard, naast het weekend, twee dagen per week vrij te zijn. Zo heb ik tussen de stressvolle dagen door genoeg tijd om mijn lessen voor te bereiden, de proefwerken na te kijken en me te ontspannen en op te peppen voor een nieuwe dag!

Dan nog even een update over mijn to do-list van vorige week. Ik heb nog niet één ding af kunnen strepen van mijn lijstje, maar ik ben er druk mee bezig!

De stapel Flairs uitlezen: op de helft!
Drie boeken lezen: ik heb “De mannentester” van Heleen van Royen gelezen, vervolgens “Verliefd op de leraar” van Caja Cazemier (mag ik dat als een boek rekenen?) en ik ben nu bezig in “Tuurrrlijk” van Jane Costello.
Vijf blogs vooruit schrijven: ik heb er drie geschreven, deze niet meegerekend, en ik heb nog genoeg inspiratie om er vandaag of morgen nog twee te schrijven.
Idee voor een verhaal uitwerken: moet ik nog mee beginnen.
Administratie orderen: staat voor deze week op het programma…
De cursus “Webdesigner” afronden: de CD-rom deed het niet op mijn laptop (of ik ben niet technisch genoeg…), dus ik moet even wachten tot mijn vriend deze kant op komt voordat ik verder kan gaan.
De docentengids van mijn nieuwe werk doorlezen: ben ik mee bezig!

Kortom: ik ben wel blij met dit regenachtige weer van vandaag. Ik hoef voorlopig de deur nog even niet uit, dus ik kan mooi verder gaan met mijn lijstje afwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten