woensdag 13 maart 2013

10 redenen om... met een positief het laatste trimester in te gaan

Er waren periodes die onwijs snel zijn gegaan maar ook weken die wat mij betreft vooruit gespoeld mochten worden. Anyway, trimester 1 en trimester 2 zitten erop! Het laatste deel van het jaar zit eraan te komen en in deze blog tien redenen om dat laatste stukje met een positief gevoel in te gaan!

Mijn tien redenen om met een positief gevoel het laatste trimester in te gaan:
1. Het feit dat ik nog maar een paar weken les hoef te geven voordat ik weer zomervakantie heb geeft me al een enorme boost. Kom maar op!
2. Het is twee periodes goed gegaan. Dan moet die laatste periode toch ook wel lukken?
3. De leerlingen worden tegen het eind van het schooljaar altijd wat lastiger. Ik ook. Misschien daarom een extra motivatie om er extra tegenaan te gaan. Ik weet hoe de leerlingen zich voelen, dus als ik hen kan (moet) oppeppen, kan ik het ook wel bij mezelf. Lijkt me.
4. Er wordt vaak gezegd dat de weken tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie het zwaarst zijn. De leerlingen voelen zich thuis en zitten op hun plek, dus ze durven meer en doen dus ook brutaler. Ik heb die periode meer dan overleefd. Als dat al lastig was, dan moeten de komende maanden/weken een eitje zijn!
5. In de periode na de voorjaarsvakantie zijn er ontzettend veel vrije dagen. Natuurlijk de meivakantie, die voor mij dit jaar twee weken duurt (YES!), maar ook de Goede Vrijdag, sportdagen, Hemelvaart en heel veel andere activiteiten. Super!
6. Het zonnetje gaat (heel langzaam aan) weer schijnen. De donkere dagen zijn (bijna) voorbij, de dikke winterkleding gaat de kast weer in, de ochtenden gaan weer beginnen met een stralende glimlach en iedereen (en vooral ik) komt weer uit zijn/haar winterdip. Hell yeah, ik kan dit echt wel aan!
7. Ik ben helemaal gewend aan mijn werkplek, ik ken de leerlingen, ik ken van bijna iedereen de gebruiksaanwijzing en de zenuwen zijn zo goed als voorbij. Dat maakt het werken toch wel een stuk aangenamer.
8. Ik heb het al genoemd, maar het idee dat het bijna zomervakantie is, is geweldig! Ik heb nog geen plannen gemaakt, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het ook totaal geen probleem om acht weken (zijn het er acht?) helemaal niets anders te doen dan te ontspannen.
9. Er staan veel spannende momenten te wachten de komende weken. Natuurlijk mijn tweede ouderavond, mijn beoordelingsgesprek, een lesbezoek van de rector van de school. Normaal gesproken zou ik er zenuwachtig van worden, maar stiekem kijk ik er ook best wel naar uit.
10. Mijn zevende tip van de week was “Weet dat het steeds makkelijker zal gaan”. Tja, die tip alleen al geeft me een enorme overdosis aan zelfvertrouwen.

Kom maar op met die laatste weken!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten