zaterdag 16 maart 2013

Dagboek: Weer een gewone lesweek (#25)

De eerste echte lesweek na de voorjaarsvakantie. Het was even wennen, maar ik zit weer in het ritme!

Maandag hadden de leerlingen op mijn school de laatste toetsen. Dat betekende voor mij dat ik weer een rustige dag had. Ik zat bij een klas die ik zelf lesgeef en ik weet dat ze gewoon rustig werken. Ik kon in de tussentijd dus fijn mijn lessen van dinsdag voorbereiden en een SO ontwerpen. Nice!

De eerste dag dat ik weer les moest geven, dinsdag dus, was even wennen. Mijn lesrooster is hier en daar wat veranderd, dus gelukkig kon ik wel uitslapen. Helaas was dat beetje extra energie snel verdwenen toen ik les gaf aan 2havo. Bah, wat een tegenvaller was dat. Drie leerlingen heb ik weggestuurd, maar het liefst had ik ze (bijna) allemaal weggestuurd.

Gelukkig kon ik woensdag weer even bijkomen. Mijn vrije dag heb ik besteed in de stad. Eindelijk kocht ik de schoenen die ik al heel lang wilde hebben en eindelijk ging ik met mijn vriend uit eten in het restaurant waar ik al heel lang heen wilde.

Donderdag was echt een heerlijke dag. Alles verliep goed, ik had nauwelijks vervelende leerlingen, mijn 2havo-leerlingen waren geweldig aan het meedoen, mijn vergadering was enorm informatief, mijn tussenuren heb ik goed benut... Kortom: alle reden om een dankbaarheidslijstje te schrijven!

Tegen vrijdag zag ik best wel op. Vroeg op, weer dat hele stuk met het OV, vijf lesuren zonder tussenuur, een uur rekenen aan de derde klas... Gelukkig was er ook wel een lichtpuntje. Voor mijn brugklassen stond namelijk een SO’tje gepland. Wat zijn dat heerlijke momenten. Je ziet de leerlingen nooit zo geconcentreerd als tijdens een toets! Zo stil, zo in zichzelf. Jammer dat ze niet vaker zo in de klas zitten.

Ik schrok er best van, maar vandaag deed mijn 2havo-klas voor de tweede dag op rij goed mee met de les! Yes!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten