zaterdag 8 juni 2013

Dagboek: Treinvertraging, gaslek en rekenmachines... (#35)

Het is bijna niet te beseffen hoe snel het jaar voorbij is gegaan. Eind 2012 dacht ik wel eens: kom maar op met die zomervakantie! Nu denk ik er toch een beetje anders over. Een paar weken vakantie is heerlijk, maar aan de andere kant moet ik mijn geweldige leerlingen gaan missen. Je weet nooit wat voor leerlingen er volgend jaar voor in de plaats komen.

Oké, terug naar de afgelopen week. Ik ben deze week in al mijn klassen begonnen aan het laatste hoofdstuk. Maandag begon dat in mijn drie brugklassen, nadat ik eerst het dramatisch slecht gemaakte SO had gegeven. Verder was mijn werkdag niet heel bijzonder. Maar dat is ook wel eens lekker.

Afgelopen dinsdag had ik echt geen zin om mijn bed uit te komen. Tegen mijn vriend had ik gezegd dat ik tegelijk met hem naar het werk zou gaan, maar toen hij er om half zes uit ging, veranderde mijn plan. Ik zou wel twee uurtjes later gaan! Dat betekende wel dat ik op mijn werk minder tijd had om alles wat ik wilde doen (tweede versie van een toets maken, stencils voor de rekenlessen maken en kopiëren, les voorbereiden...) ook echt af te krijgen. Ik werkte op een recordtempo en voordat mijn les begon, had ik alles afgestreept!

Woensdag was ik vrij. 's Morgens deed ik wat ik tegenwoordig altijd doe op een vrije dag. Uitslapen (tot 8.00...), internetten, schrijven en het huishouden. De avond zag er anders uit. Door een lek in de gasleiding had ik al twee dagen geen gas, dus ik kon niet koken en douchen. Met mijn douchespullen vertrok ik naar mijn vader. Mijn vriend en ik hebben daar gegeten en 's avonds vertrokken we weer naar huis.

Die nacht sliep ik kort. Ik was donderdagochtend ook flink chagrijnig daardoor. Gelukkig knapte het wat op toen ik naar mijn werk ging, maar op de terugweg had ik er weer last van. Door problemen bij de NS kwam ik bijna een uur later thuis dan gepland en dat was niet zo leuk. Ik ging 's avonds vroeg naar bed, zodat ik wat slaap in kon halen.

Vrijdag werd ik gelukkig een stuk beter wakker. Dat werd helaas verpest toen ik mijn eerste brugklas voor mijn neus kreeg. Al mijn brugklasleerlingen kregen vandaag een repetitie. Daarbij ging het onder andere over de omtrek en oppervlakte van een cirkel. Dus met pi. Dus met een rekenmachine. En dan ben je echt… tja, hoe zal ik het noemen? Dan ben je echt bijdehand als je je rekenmachine thuis laat liggen of zelfs kwijt bent. Pfff. Het bleef trouwens niet bij één leerling. Ook in de twee brugklassen die ik daarna had was er minstens één leerling die geen rekenmachine bij zich had. Ik kan er zo moe om worden! Wanneer worden ze eindelijk eens volwassen en gaan ze voor hun eigen spullen zorgen?

Eindelijk is het weekend. Ik zeg altijd wel dat de tijd zo snel gaat, maar ik heb de laatste weken toch wel steeds vaker dat de weekenden zo ver weg lijken te zijn. Misschien komt het omdat ik er steeds meer naar ga verlangen.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten