zaterdag 14 september 2013

Dagboek: Roosterwijzigingen! (#2)

Vier dagen weekend heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. Op maandagavond zit ik toch wel met gemengde gevoelens. Aan de ene kant wil ik dolgraag weer aan het werk: vier dagen ‘niks doen’ is ook niet alles. Maar aan de andere kant… Na vier dagen zit ik wel in het ritme laat-naar-bed-laat-uit-bed. En dat is jammer, want dat maakt de dinsdagochtend extra moeilijk.

Dat ‘niks doen’  is trouwens niet helemaal waar. Maandag heb ik best een productieve dag gehad. Vanwege het Hollandse weer ben ik de hele dag binnen gebleven, ondanks mijn voornemen om elke maandag te sporten. Thuis heb ik aardig wat uurtjes achter de computer gespendeerd. Ik heb blogs geschreven en wat voorbereidend werk gedaan. Daarnaast heb ik de nodige huishoudelijke taken gedaan. Koken, afwassen, twee wasjes gedraaid en opgehangen. En, omdat ik ’s avonds wonder boven wonder nog genoeg energie over had, heb ik ook twee nieuwe lay-out gemaakt; voor deze blog en mijn andere blog.

Dinsdagochtend reed ik ’s morgens op de scooter naar mijn werk. Kurkdroog kwam ik aan op mijn werk. Heerlijk! Op mijn werk ging alles soepel. Ik gaf mijn lessen, een invaluur en na alle lessen heb ik de komende lessen voorbereid. Zo hoort een werkdag te gaan! Helaas kwam ik niet zo kurkdroog thuis…

Vanaf woensdag begonnen de roosterwijzigingen. Deze week zijn veel klassen op reis en dat betekent dat er veel lessen uitvallen. Woensdag had ik dan ook een kortere dag dan vorige week. Na de lessen heb ik nog een hoop werk gedaan, maar toch zat ik om kwart voor drie al op de scooter terug naar huis. Heerlijk!

Ook donderdag viel er een les uit, waardoor ik het eerste uur vrij was. Ik mocht een uur langer in bed liggen, ik kon rustiger aan doen… En toch zat ik om kwart voor zeven al op de scooter. Want tja, als ik dan toch eenmaal uit bed ben, kan ik net zo goed gebruik maken van de tijd. Donderdag was trouwens een lange dag. Ik kan niet precies zeggen waarvoor, omdat je dan met een beetje google’en al snel uitkomt bij de school waar ik werk en bij mijn echte naam. Maar ik wil wel zeggen dat ik donderdagavond tot half tien op school was voor ‘een projectje’. Ik mocht spreken voor een volle, grote zaal en achteraf was dat echt superleuk om te doen! En dit mag ik nog tien keer doen dit schooljaar.
Omdat ik donderdag pas laat thuis was en ik niet meteen kon slapen, ging ik pas rond middernacht naar bed. Gelukkig kon ik de volgende ochtend uitslapen!

Vrijdag ben ik ook weer redelijk productief geweest thuis. Naast het huishouden heb ik wat blogs getypt en heb ik het boek voor mentoren voor het eerst opengeslagen. En daar ga ik nu een blog over schrijven.

Komende week wordt er week gewerkt met een nieuw rooster. Ik zit elke dag wat langer op school, maar in ruil daarvoor mag ik op één dag een uurtje langer slapen en heb ik er twee tussenuren bij – wat eerst niet in mijn rooster zat. Ik ben er blij mee!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten