dinsdag 15 juli 2014

Lief dagboek #5

Lief dagboek,

Hoe apart is het dat ik nu juist tegen de vakantie op begin te zien? Ik heb er maanden naar uit gekeken, maar nu het zo ver is, vind ik het toch niet meer zo leuk. Na zes weken vakantie (in plaats van zeven weken zoals in de vorige zomervakantie, boehoe!) begint namelijk het keiharde leven: lesgeven, studeren en het mentoraat. En ik begin nu niet zo zeer tegen het mentorschap op te kijken, maar juist tegen het studeren.

Afgelopen week heb ik de bovenbouwboeken ingekeken. Ik wilde dit schooljaar mijn geheugen opfrissen en daardoor heb ik havo A en vwo B opgehaald. De havo A-stof ging nog wel, maar bij vwo B begon ik 'm echt te knijpen. Ingewikkelde berekeningen, stof waarvan ik me afvraag of ik dit ooit eerder heb gehad, héle moeilijke woorden... Hoe ga ik dit doen tijdens de studie?

Wat het nog extra moeilijk gaat maken, is de taal. De meeste studieboeken zullen in het Engels zijn. En laat dat nu net zo'n dingetje zijn waar ik zó verschrikkelijk slecht in ben! En daarnaast vraag ik me gewoon af hoe ik het allemaal ga bolwerken. Studeren is leuk, maar doordat mijn werk nu voor de kosten gaat opdraaien, heb ik het idee dat er een enorme druk op me ligt. Ik hoor vanuit mijn omgeving heel vaak dat ik het wel ga redden, maar nu zegt zelfs mijn onderbuikgevoel dat ik het heel lastig ga krijgen. De motivatie is zelfs langzaam aan het verdwijnen. Waarom wilde ik dit ook al weer?

Er komt een groot feest als ik mijn diploma heb. Hopelijk kan ik dat tegelijkertijd met een housewarming doen, want ik wil wel heel graag weg uit dit kleine, krappe huisje waar ik nu woon. Alles staat op elkaar en er is bijna geen loopruimte meer over. Ik wil mijn eigen schrijf- en werkplekje en ook niet geheel onbelangrijk: ik wil een koel huis. Het is heel fijn dat ik geen bovenburen heb, maar het heeft ook een nadeel: het is bloedje heet hier twee hoog achter! En dan moet de echte zomer nog komen...

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten