zaterdag 2 augustus 2014

Zomervakantie #2

Zaterdagochtend, 10.40. Ik zit aan de enorm grote eettafel waar een vaas met bloemen op staat en waar een gigantische lamp boven hangt. Er staat een espresso, een schaaltje yoghurt met muesli én een boterham voor me. Er ligt een kat op de eettafel die half slaapt en half naar de televisie kijkt. De schuifdeur naar de tuin staat wagenwijd open, een andere kat loopt langs mijn been om mijn aandacht te trekken en ik kom tot de conclusie dat ik heerlijk heb geslapen in het heerlijke bed, in een heerlijke slaapkamer, in een heerlijk huis!

Aankomende week mag ik op het huis van mijn tante passen. Vergeleken met dit huis is mijn huis een poppenkast. Mijn hele woning zal net zo groot zijn als de hele woonkamer met open keuken hier. In mijn keuken is het altijd vechten om een plekje. In deze keuken kun je met z'n vijven aan het aanrecht staan en dan heb je nog geen ruzie. Het is hier zo heerlijk, zo fijn! En dan praat ik nog niet eens over de rustgevende tuin, de perfect gestylde badkamer inclusief inloopdouche en bubbelbad.

Dit is waar ik de komende week zal verblijven. Maar dit hoort niet te gaan over de komende week. Ik zou nu moeten vertellen hoe de afgelopen week was. Heerlijk rustig, kan ik je wel vertellen! Precies zoals een vakantieweek hoort te zijn. Ik heb gelezen, ik ben naar mijn babynichtje geweest, ik heb de bioscoop bezocht samen met mijn zusje (The Fault in our Stars, viel toch een klein beetje tegen na alle geweldige verhalen daarover) en ik heb geschreven. Helaas niet zo veel als ik zou willen, maar het waren toch zo'n vierduizend woorden. 

Met mijn verhaal zit ik nu op twaalfduizend woorden. Vorig jaar begon ik pas op 1 augustus met mijn poging om 50k woorden te schrijven in een maand tijd (zoals de NaNoWriMo), maar dit keer ben ik meteen op mijn eerste vakantiedag begonnen. Het is geen wedstrijdje, ik doe dit voor mezelf. En als het wel een wedstrijd was: ik ben de enige deelnemer, dus ik bepaal zelf de regels. :-)

De komende week verblijf ik in dit riante huis. Mijn vriend moet weer werken, dus doordeweeks heb ik het huis voor mezelf. Genoeg tijd om te lezen en te schrijven, lijkt me!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten