zaterdag 18 oktober 2014

Dagboek: Hallo Herfstvakantie (#7)

De eerste zeven weken van het schooljaar zitten erop. Kan ik terugkijken op een fijne periode? Hm. Kan ik terugkijken op een fijne week? Nee, niet echt. Het had beter gekund en het had beter gemoeten. Natuurlijk ging er ook heel veel wel goed, maar de afgelopen week was niet... Nou ja. Het was niet zoals het had moeten zijn.

Maandag begon het al met een ziekmelding, die ik overigens te laat doorgaf aan mijn baas. Ik heb thuis een toets nagekeken omdat ik daar in het weekend te ziek voor was en ik heb continu gedacht aan mijn planning. Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik met alle klassen weer op schema zit?

Dinsdag durfde ik bijna niet naar mijn werk toe. Gelukkig hoefde ik niet veel te doen. Twee lessen aan een brugklas geven en nog een studielesje aan 4havo. In de pauzes ben ik expres niet naar de personeelsruimte gegaan, omdat ik bang was mijn baas tegen te komen. Hij zou vast niet terugkomen op het feit dat ik me te laat ziek had gemeld, maar ik wilde het zekere voor het onzekere nemen.

Ook op donderdag ben ik niet naar de personeelskamer gegaan. Dit keer had ik een andere reden: ik zat bomvol in het werk. Alles waar ik maandag en dinsdag niet aan toe was gekomen, en waar ik vorige week donderdag en vrijdag niet aan toe was gekomen, probeerde ik donderdag af te krijgen. In mijn tussenuren en in mijn pauzes was ik bezig om toetsen te maken, uitwerkingen te schrijven, toetsen te kopiƫren en nog meer van dat soort ellende. 's Middags had ik tot laat een vergadering en eenmaal thuis - om half zes 's avonds... - had ik hoofdpijn en was ik moe. Gelukkig had mijn vriend het eten gemaakt en kon ik na mijn avondeten meteen in rustmodus: op de bank met mijn dekbed een tv-serie kijken op mijn iPad.

Vrijdag wilde ik eigenlijk met het ov naar mijn werk gaan, maar op het laatste moment besloot ik toch de scooter te pakken. Het resultaat: ik was veel te vroeg op mijn werk. Gelukkig heb ik daardoor nog wel wat werk kunnen doen voordat de les begon. Ook tijdens mijn tussenuur heb ik van alles gedaan, maar ver ben ik niet gekomen. Aan het einde van de dag was mijn lijstje nog niet afgewerkt, maar ik besloot het erbij te laten. Dat komt morgen wel. Dan werk ik nog een thuis uit, ik voer nog wat cijfers in... En vanaf maandag mag ik dan echt genieten van mijn herfstvakantie!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten