zaterdag 11 oktober 2014

Dagboek: Happy Birthday (#6)

Ik merk langzaam maar zeker dat mijn to do-lijstjes steeds uitgebreider worden. Nog even snel een toets kopiëren, nog wat inhalers tijdens het 8e uur, veel toetsen om na te kijken en de afhandeling van het uitschrijven bij mijn studie... Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar mijn hoofd zit er vol van. Ik vind het niet erg en het lukt me allemaal nog prima (en op de meeste dagen doe ik het zelfs met een grote glimlach!), maar ik vind het door mijn lijstjes wel lastig om me ziek te melden...

Op maandag en dinsdag was er gelukkig niets aan de hand. Ik werkte beide dagen tot laat om alles klaar te hebben wat er op mijn lijstje stond en na werktijd had ik zelfs nog energie om boodschappen te doen. Ik moet zeggen dat veel lessen me ook wel energie geven. Dat is altijd fijn!

Woensdag was ik jarig. Door de regen heb ik niet veel buitenshuis gedaan en heb ik vooral binnen achter de computer gezeten. 's Middags ging ik wel even langs mijn zus. Daar voelde ik me al snel steeds zieker worden. Verkouden vooral, maar ik had ook wat last van mijn keel. 's Avonds ging ik met mijn vriend uit eten. Het was een heerlijke avond en ik heb er van genoten, maar ik wilde ook wel graag naar huis. Mijn bed in.

Donderdagochtend zat ik in dubio: ga ik werken, ondanks mijn verkoudheid, hoofdpijn en keelpijn, of blijf ik verstandig thuis? Ik koos voor het laatste, maar daardoor had ik wel veel te regelen. Er zou die dag iemand mijn lessen komen bekijken en mij interviewen voor een onderzoek voor haar studie. Ik moest haar dus afbellen, maar ook de andere personen die erbij betrokken waren moest ik afzeggen. Ik moest de leerlingen mailen voor het huiswerk... Ook heb ik nog de tussentijdse rapporten ondertekend en voorzien van een opmerking. Ondanks dat ik ziek thuis zat, was ik met mijn hoofd op mijn werk.

Vrijdag ging ik wel naar mijn werk. Al had ik dat beter niet kunnen doen. Ik ga er niet nog meer woorden aan besteden, omdat ik dat gisteren al heb gedaan. Maar ik weet wel dat ik vanaf nu thuis blijf als ik me zo ziek voel zoals vrijdag.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten