maandag 12 januari 2015

Genieten

Na mijn stukje van anderhalve week terug, waarin ik schreef dat ik er over dacht om te stoppen, kreeg ik verschillende berichtjes van lezers. Ontzettend lief en leuk en ik heb dan ook bijna op het punt gestaan om het toch weer op te pakken. Toch denk ik dat het beter is om gewoon mijn gevoel te volgen. 

Eind 2014 schreef ik wat goede voornemens/leuke doelen op voor januari. Op 2 januari hoorde ik het verschrikkelijke bericht dat de vader van een van mijn leerlingen plotseling was overleden tijdens zijn vakantie. Op dat moment besloot ik om de doelen een plekje op te schuiven en heel groot bovenaan 'GENIETEN' te zetten op mijn lijstje. Het leven kan zo snel voorbij gaan en dit soort berichten zijn daar een wake up call voor.

Ik ben nu al een dag of tien heel druk bezig met keihard genieten. Ik maak me geen zorgen meer als een leerling constant omgedraaid zit in de les, ik vind het niet erg als een les niet gaat zoals ik wil. Ik pas mijn verwachtingen aan, ik zet een glimlach op mijn gezicht en ik denk: wat ben ik blij dat ik leef!

's Morgens kom ik een half uur eerder uit bed om nog wat bladzijden in mijn boek te lezen. Ik loop rondjes door de klas om een kletspraatje met de leerlingen te houden. Ik lach het hardst om stomme grappen van leerlingen (die ik in 2014 nog gewaarschuwd zou hebben om onmiddellijk aan het werk te gaan). Ik grijns naar voorbijkomende fietsers om hen ook een lach op het gezicht te bezorgen. Ik geef leerlingen de ruimte binnen de lessen om te werken aan andere vakken als wiskunde even tegen staat. En morgen... Morgen doe ik een quiz waarbij leerlingen bonuspunten kunnen verdienen voor de komende repetitie!

Ik weet niet wanneer de volgende keer is dat er iets wordt geplaatst op mijn blog. Dat kan volgende week, volgende maand of misschien zelfs morgen al zijn. Ik doe wat voor mij goed uitkomt en wat goed voelt. En mocht er een lange tijd niets gepubliceerd worden, weet dan dat ik ondertussen heel hard aan het genieten ben.

Liefs!

2 opmerkingen:

 1. ik reageer ook pas veel later, maar ik wil laten weten dat ik het heel dapper van je vindt! Geniet van het leven! (en stiekem hoop ik dat je terug komt, maar laat je zeker niet door mij overhalen, het is jouw eigen beslissing)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ikwilookzonwiskundelerares14 april 2015 om 14:08

  Beste Elseline,

  Recentelijk heb ik je blog ontdekt en deze met belangstelling gelezen.
  Ik vind het opvallend hoe betrokken en gemotiveerd je bent. Uit je blog blijkt soms je twijfel of je het goed doet/hebt gedaan; volgens mij mogen je leerlingen zich in hun handjes knijpen met zo’n lerares als jij. Bij mijn wiskundeleraren ging het er heel wat anders aan toe. Draaiden gewoon hun programma af en waren totaal niet geïnteresseerd in hun leerlingen. Met name aan één leraar heb ik slechte herinneringen. Wiskunde is een belangrijk vak en het maakt echt uit voor je prestaties wat voor leraar je hebt.

  Een tijdje geleden was het programma ‘De school’ op TV. Ook daar was ik positief verrast door de betrokkenheid die getoond werd. Ik herinner me nog dat die sectormentor zei “Dit is een school waar oog is voor de leerlingen”. Ik had de indruk dat die leerlingen dit voor vanzelfsprekend aannamen, maar het kan ook anders en dan ben je beduidend slechter af.
  Bij mij liggen de wiskundelessen al weer ver achter me, maar mijn kinderen wens ik over een paar jaar een lerares als jij toe.

  Je schreef dat je veel geblogd hebt en dat je ermee wil(de) stoppen. Het is inderdaad knap dat je het een paar jaar hebt volgehouden om drie blogs per week te schrijven. Zou het niet haalbaarder en voor jezelf wellicht leuker zijn om er een paar of misschien maar één per maand te schrijven? Het lijkt me dat er veel mensen zijn die ze met interesse lezen. Het is maar een idee....

  BeantwoordenVerwijderen