woensdag 29 augustus 2012

10 redenen om... uit te kijken naar het nieuwe schooljaar

Mijn “serie” over mijn ervaringen is al een tijdje tot zijn einde gekomen, dus nu is het tijd voor een nieuwe reeks blogs. De titel zegt het al: om de week komt er een lijstje met 10 redenen om (bijvoorbeeld) uit te kijken naar het nieuwe schooljaar.

De 10 redenen om uit te kijken naar het nieuwe schooljaar:
1.       Een schone lei. Eén van de voordelen van het docentschap is dat je elk jaar weer kunt beginnen met een schone lei. Al het werk van het vorige schooljaar is weggewerkt, dus het nieuwe schooljaar kan weer vol goede moed beginnen.
2.      Nieuwe leerlingen! Hoe spannend het ook altijd weer is, nieuwe leerlingen zijn altijd leuk. Inclusief het leren van honderd tot honderdtwintig namen.
3.      Shoppen! Vrouwen vinden het heerlijk om nieuwe schoenen of tassen te kopen. Ik vind het heerlijk om nieuwe pennen, potloden, schriften, geodriehoeken en passers te kopen!
4.      De lange vakantie is heerlijk, maar een normaal dagritme kan ook geen kwaad.
5.      En daarbij is het ook nog eens fijn om mezelf weer eens nuttig te voelen.
6.      De eerste les. De zenuwen gieren dan wel door mijn buik, maar de eerste les is, samen met de laatste les, misschien wel de leukste les van het jaar. Je leert elkaar kennen en het is allesbepalend voor de band met de klas.
7.      Nieuwe voornemens. Normaal gesproken is 1 januari de dag van de nieuwe voornemens. Voor mij, en waarschijnlijk ook voor andere docenten, is half augustus het tijdstip voor nieuwe voornemens. Want ook dit schooljaar moet alles natuurlijk beter gaan dat in de voorgaande jaren.
8.      Salaris! Do I need to say more?
9.      Speciale koffiesmaken. Thuis heb ik de keuze uit allerlei theesmaken en senseokoffie. Op veel middelbare scholen hebben ze een koffieautomaat met wiener melange, latte machiatto, espresso, café mocca en warme chocolademelk. Jum!
10.   Er is ongetwijfeld een tiende reden, maar zegt bovenstaande niet al genoeg?

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten