maandag 27 augustus 2012

Reken beter

Elke ochtend, ergens tussen vijf uur en half zes, krijg ik een e-mailbericht binnen op mijn telefoon. De afzender? Rekenbeter.nl. Dit is een website waar je je gratis kunt aanmelden, zodat je elke ochtend, net als ik, een e-mail binnenkrijgt. In deze e-mail staat een verwijzing naar hun website waar elke werkdag weer drie nieuwe rekensommen klaarstaan om je rekenvaardigheid te trainen.

Mijn eerste mail van rekenbeter dateert van 10 mei 2010. Ik zat toen in leerjaar 2 van mijn opleiding en ik moest gedwongen een cursus rekenen volgen omdat ik een rekentoets niet had gehaald. In deze cursus wees onze docent ons op deze website, waar we het rekenen nog eens extra mee konden oefenen. Veel studenten hadden daar absoluut geen behoefte aan, maar mij leek het wel leuk. Elke ochtend gewekt worden door drie rekensommen, dat kan toch haast niet beter? (Dat was een beetje sarcastisch…)

Naast de drie sommen staat er ook altijd een “doordenker” bij, een opgave die net even iets lastiger is. Een voorbeeld: Een heel kalenderjaar zonder een vrijdag de 13de. Kan dat? Om heel eerlijk te zijn bekijk ik deze doordenkers nooit, omdat ze toch een stapje te ver gaan. Wel is het leuk om deze doordenkers in de klas te gebruiken. Er zijn altijd leerlingen die snel klaar zijn met de stof. Geef ze zo’n doordenker en ze zijn weer even bezig!

Behalve de oefensommen staan er nog veel meer handige dingen op de website. Ik heb deze website vaak gebruikt tijdens mijn scriptie voor de minor Rekenen, waarbij ik uitleg moest geven over het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van gehele getallen, decimale getallen en breuken. Op deze site kun je hier informatie over vinden. Heel handig als je ook rekenen gaat geven op de middelbare school, maar je geen idee hebt hoe de leerlingen dit in het verleden aangeboden hebben gekregen.

Liefs!

2 opmerkingen:

 1. Hij doet me denken aan de spellingsite Beterspellen.nl die wij voor Nederlands op school moeten gebruiken, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Benthe,
   Ik kende de site nog niet, maar ik heb zojuist even gekregen. Het lijkt inderdaad heel erg op rekenbeter. Hoe gebruiken jullie die op school, als ik vragen mag? :)
   Groetjes!

   Verwijderen