vrijdag 14 december 2012

Blog 100!


Vorige week bereikte ik met mijn blog mijn eerste mijlpaal: mijn blog bestond toen precies een half jaar. Vandaag is het zover: mijn honderdste blog is een feit! Dat betekent dat ik gemiddeld zo’n vier blogs per week online heb gezet en dat is toch meer dan mijn streefgetal.

Toen ik begon met mijn blog had ik totaal geen idee waar het toe zou leiden. Doe ik het puur voor mezelf of zijn er ook anderen die meelezen? Ga ik proberen er wat van te maken of ben ik het na vier weken al zat?

Ik ben nu zes maanden verder, dus ik kan er al wat meer over vertellen. Aan het aantal gepubliceerde reacties te zien heb ik het idee dat ik het voor mezelf doe. Tien reacties, waarvan de helft van mezelf, is niet veel. Toch heb ik daar geen problemen mee. Ik ben deze blog begonnen om dingen van me af te schrijven en om eens op een andere manier met mijn vak bezig te zijn. Als ik kijk naar het aantal pageviews op een dag heb ik toch het idee dat er meer mensen zijn die meelezen. Gemiddeld 60 tot 80 pageviews per dag, met uitschieters naar 40/dag, maar ook naar 160/dag. Dat is toch wel leuk om te zien.

En ja, ik probeer er ook daadwerkelijk iets van te maken. Na een paar weken was ik er nog totaal niet klaar mee en ook na 27 weken heb ik nog inspiratie genoeg. Nog elke dag maak ik in de les situaties mee waar ik absoluut iets over wil schrijven. Zo kan ik over vandaag alleen al tien blogs vullen en ook over de andere dagen van de week kan ik genoeg vertellen. Daarbij heb ik al mijn schoolboeken bewaard, dus wat betreft de informatieve blogs staat er ook nog genoeg in de wachtrij. Stoppen doe ik dus voorlopig nog niet.

Voor het tweede halfjaar heb ik geen bijzondere plannen. Ik ga in hetzelfde ritme door met schrijven, dus drie (of meer…) blogs per week. Wel hoop ik mijn “Documenten”-pagina meer aan te kunnen vullen. Dat is dus mijn goede voornemen voor 2013!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten