woensdag 27 februari 2013

10 redenen om... met een positief gevoel terug te kijken op het afgelopen half jaar


De langste titel ooit! In deze blog zijn dus tien redenen te lezen waarom ik met een positief gevoel terugkijk op het afgelopen jaar. Er zijn minder leuke dingen gebeurd, maar gelukkig ook heel veel leuke! Hierbij een selectie van de vele fijne werk-gerelateerde gebeurtenissen van het afgelopen half jaar.

Mijn tien redenen om met een positief gevoel terug te kijken op het afgelopen half jaar:
1. Het is natuurlijk al heel fijn om een schooljaar te beginnen met een baan! Er zijn (helaas) genoeg mensen die gedwongen thuis zitten omdat de banen in deze tijd nu eenmaal niet voor het oprapen liggen. Ik voel me dus enorm bevoorrecht dat ik wel vier dagen in de week naar mijn werk kan, al denk ik daar om half zes ’s morgens anders over…
2. Ik heb weer een ritme terug. Vorig schooljaar was mijn leven een zooitje. In mijn hoofd, maar ook in mijn leven. Mijn hoofd liep over van (nare) gedachten, maar mijn leven. Pff… Elke ochtend moe wakker worden, de hele dag op de bank hangen omdat je toch niets beters te doen hebt en ’s avonds weer vroeg naar bed, om diezelfde reden. De dag erna uiteraard weer hetzelfde liedje. Ik heb nu eindelijk weer regelmaat. ’s Morgens vroeg op om naar mijn werk te vertrekken, ’s middags met een voldaan gevoel terugkomen en ’s avonds vroeg erin om me klaar te maken voor een volgende werkdag. Zo zie ik het graag!
3. Ik heb enorm geboft met mijn werkplek. Behalve dat ik gek ben op het gebouw (veel beter dan het oude schoolgebouw waar ik vorig jaar stage liep en waar ik me alles behalve thuis voelde), heb ik het ook getroffen met mijn baas. Het is niet zo dat ik hele gesprekken met hem voer zoals veel van mijn collega’s wel doen, maar ik vind hem wel een toffe vent.
4. Mijn leerlingen! Ik had nooit durven dromen dat ik zulke leuke leerlingen zou krijgen. Ik overdrijf natuurlijk een beetje, want af en toe hebben ze ook hun puberaanvallen, maar over het algemeen kan ik goed met ze opschieten.
5. Mijn bankrekening is eindelijk weer aan het groeien. Een oppervlakkige reden, maar het geeft me wel een goed gevoel om me niet ook nog te hoeven maken om eventuele financiƫle problemen.
6. Hoewel ik haar niet heel veel spreek, ben ik wel heel positief over mijn begeleidster. Dat ik haar niet heel veel spreek is ook meteen een goed teken: het betekent namelijk ook dat het zo goed gaat dat ik geen actieve begeleiding nodig heb. Beter!
7. Ik heb een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Ik ben nog niet waar ik zijn wil en er zijn nog steeds dromen die ik (nog!!) niet heb waargemaakt, maar ik zit weer lekker in mijn vel, ik durf meer, ik ben niet meer zenuwachtig of bang als ik iets (voor mijn gevoel) verkeerd doe en ik ben stiekem ook wel trots op mezelf dat ik me uit een dal heb weten te werken.
8. Ik vind het heel fijn dat mijn collega’s me vanaf het begin af aan al beschouwden als een volwaardige collega, en niet als “nieuweling”. Ik moet er nog wel een beetje aan wennen dat ik er ook bij hoor, maar het begin is er.
9. Ik heb mijn eerste tafeltjesavond overleefd. Dit was misschien wel hetgene waar ik het allermeeste bang voor was. En toch heb ik het gedaan! Nog iets om trots op te zijn.
10. Ondanks de drukke periodes tussendoor is het me altijd gelukt om minimaal drie blogposts online te zetten. Toen ik met mijn blog begon vroeg ik me af hoelang het ging duren voordat ik hem uit de lucht zou halen. Dat ik vandaag, ruim acht maanden verder, nog steeds aan het schrijven ben, is toch wel een heel goed teken!

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten