zaterdag 18 mei 2013

Dagboek: Even wennen, dat werken! (#32)

Na een vakantie is het altijd even wennen om weer aan het werk te gaan. Helemaal als de vakantie twee weken duurt, zoals de meivakantie.

Ik had dan ook verwacht dat ik er enorme moeite mee zou hebben maandagochtend. Dat viel reuze mee. Ik had die nacht heerlijk geslapen en ik werd opgewekt wakker. Ik bleef nog even genieten van mijn warme bed, maar daarna startte ik toch opgewekt de dag.
En die dag ging goed. Mijn lessen verliepen niet perfect, maar dat vond ik niet erg. De leerlingen hadden elkaar lang niet gezien en hadden heel wat bij te praten. Logisch!

Dinsdag vind ik altijd een lange dag. Aan de ene kant is het fijn dat ik uit kan slapen, maar aan de andere kant vind ik het fijner om mijn lessen 's morgens te geven. De leerlingen werken dan beter mee dan later op de dag. Afgelopen dinsdag had ik ook mijn beoordelingsgesprek. En... Ik mag blijven!

Woensdag was zoals gewoonlijk mijn vrije dag. Ik bracht een bezoekje aan de sportschool, deed een familiebezoekje en ik las mijn boek uit. Een vrije dag zoals een vrije dag hoort te zijn.

Over donderdag zette ik al een blog online. Ik gaf aan mijn drie brugklassen een activerende werkvorm over cirkels. Dat pakte goed uit! 's Middags had ik geen vergadering. Hierdoor was ik vroeg thuis. Toen hield het werken echter niet op. Ik ontving een e-mail van een leerling die niet veel van de stof begreep. De docent in mij kwam naar boven. Ik pakte A4-tjes erbij en schreef die vol met berekeningen en uitleg. Daarvan maakte ik foto's en stuurde deze naar de jongen. Ik vraag me af of er meer docenten zijn die zich zo uitsloven.

Op vrijdag had ik een drukke dag. Mijn pauzes besteedde ik namelijk ook aan mijn leerlingen. Ik gaf wat extra uitleg wat ze hopelijk ging helpen bij de repetitie van die dag. Na schooltijd heb ik nog lessen voorbereid, een toets gemaakt en mails gestuurd. Om half vier vond ik het mooi geweest en vertrok ik naar huis.

Een lang weekend, winkelen, een verjaardag, een na te kijken toets, een bezoek aan de sportschool, een nieuw boek en mijn blog. Mijn tijdsbesteding van komend weekend.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten