zaterdag 10 mei 2014

Meivakantie #2

De eerste week van de meivakantie dacht ik constant: ach, ik heb nog een hele week! Maar die tweede week van de vakantie is toch wel snel gegaan. Ik mag niet klagen hoor, want iedereen om me heen is deze week al weer aan het werk, terwijl ik, samen met al mijn collega's, twee weken mocht genieten. Bovendien heb ik er ook wel weer een klein beetje zin in om te beginnen.
Ik had het briljante plan om bij de IKEA zo'n meetlint mee te nemen en om daar elke werkdag een centimeter vanaf te knippen. Nu het einde van het schooljaar nadert, en er nog maar enkele weken gewerkt hoeft te worden, is dat makkelijk te doen. Ik ben altijd al iemand van de lijstjes geweest. Van het afstrepen op een kalender, van die chocoladekalenders om af te tellen tot Sinterklaas of kerst. De echte zomervakantie begint op maandag 21 juli. Nog tien weken, waarvan ook nog een repetitieweek, een activiteitenweek en dingen als hemelvaart. Vergaderingen, rapporten teruggeven. Hoeveel lesdagen zullen er over blijven? Dertig misschien?
Dat idee beangstigt me ook wel een klein beetje. Ik zie mijn leerlingen nog maar dertig keer. Daarna zeg ik ze gedag in de wetenschap ze zeer waarschijnlijk niet meer terug te krijgen in mijn klas. Veel leerlingen hoef ik ook niet per se terug in mijn klas (sorry!), maar het grootste deel van de leerlingen aan wie ik nu les geef, ga ik echt wel missen. Te beginnen met mijn 2havo-klas. Wat een schatjes zijn dat toch. Voordat het lesjaar voorbij is, wil ik toch echt wel met ze op de foto. Groot uitprinten om aan een van de saaie muren van mijn lokaal te hangen.
Alhoewel, mijn lokaal? Als het goed is, zijn ze op dit moment al bezig met een verbouwing. Volgend jaar bestaat mijn lokaal niet meer. Die wordt met de grond gelijk gemaakt, zodat de andere lokalen groter gemaakt kunnen worden. Groot gelijk, want het is nu echt een minimale ruimte om dertig leerlingen aan les te geven. Ik ben benieuwd wat ik er volgend jaar voor terug ga krijgen. Een nog kleinere ruimte, waar we met z'n allen op elkaar zitten? Of misschien krijg ik geen vast lokaal, maar zwerf ik vier dagen lang overal en nergens door het gebouw. 
De eerste vier alinea's gingen niet over mijn vakantie, terwijl dat eigenlijk wel de bedoeling was. Ik heb ook niet heel veel te vertellen. Vaak lag ik, net zoals nu, in bed. De ene keer met mijn laptop, zoals nu, de andere keer met mijn iPad om How I met your Mother op te kijken, de andere keer met een van mijn velen boeken. Want wat heb ik een hoop gelezen deze vakantie! Zeker zeven boeken heb ik uitgelezen en ik heb nog drie vakantiedagen te gaan. 
Helaas heb ik niet veel geschreven. Het uitstelgedrag geef ik ook dit keer weer de schuld. Van 'dat doe ik wel in de voorjaarsvakantie', naar 'dat doe ik wel in de meivakantie' en nu zelfs 'dat doe ik wel in de zomervakantie'. Oeps!
Maar echt, echt, echt waar: in de zomervakantie wil ik ook zeker weer gaan schrijven. Van augustus ga ik weer mijn schrijfmaand maken en wil ik weer 50.000 woorden op papier krijgen. Maar voor die tijd wil ik mijn vorige verhaal hebben afgerond, zodat ik dat tevreden kan afsluiten (en opsturen?).
Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten