zaterdag 5 juli 2014

Dagboek: Het begin van het eind (#38)

Het schooljaar is nu echt bijna afgelopen. Afgelopen week gaf ik de laatste twee lessen en de repetitieweek én de rapportvergaderingen zijn gestart. Hoe de week is verlopen? Je leest het vandaag!

Dinsdag had ik een stressvolle ochtend. Ik hoorde maandag aan het einde van de middag in een mailtje dat ik heel mijn lokaal moest leeghalen v00r dinsdag het derde lesuur. Omdat ik de eerste drie uren les moest geven en geen mogelijkheid zag om ook nog mijn lokaal vrij te maken van al mijn spullen, schoot ik in de stress. Om kwart over zes zat ik op de scooter, iets over zevenen stond ik voor mijn school. Met twee grote boodschappentassen liep ik naar mijn lokaal en als mijn persoonlijke spullen gingen daar in. Alles wat ik niet mee wilde nemen naar huis, zoals de oranje vlaggetjes, stickers, puzzeltjes en al dat soort dingen besloot ik weg te geven aan mijn leerlingen. Die waren ook weer blij!

Op woensdag had ik gelukkig wel een betere dag. Het was de allerlaatste lesdag en ik had voor mijn klassen een quiz voorbereid: een wiskwis. Ik kreeg natuurlijk commentaar van mijn leerlingen ('Mevrouw, quiz schrijf je niet zo!'), maar gelukkig konden ze het wel waarderen dat ik zo mijn best voor ze had gedaan. Het beste groepje kreeg een beloning en aan het einde van de les kreeg ik van een paar leerlingen een persoonlijk bedankje voor de fijne lessen. Daar doe je het voor!

Donderdag mocht ik uitslapen, yiehaa! Pas om elf uur startte mijn vergadering, dus om half negen ging ik pas de deur uit. Anderhalf uur van tevoren kwam ik aan, dus ik had mooi nog even de tijd om wat bovenbouwboeken door te werken ter voorbereiding op mijn studie. Tijdens de vergadering was de grote vraag of de leerlingen naar 2havo of 2atheneum zouden overstappen. Het verbaasde me welke argumenten er werden gebruikt om een leerling naar 2havo te sturen. Te onzeker, te hard moeten werken voor een prachtige lijst, te brutaal. Ik snap er werkelijk helemaal niks van... De leerlingen doen hun best om mooie cijfers te halen, maar als ze te veel hun best doen, is dat niet goed? Dat is iets wat ik nooit zal begrijpen.

Vrijdag mocht ik surveilleren bij een brugklas. Om kwart over tien was ik klaar, maar ik ben nog niet naar huis gegaan. Ik was veel te benieuwd hoe mijn 2havo-leerlingen hun toets gemaakt hadden! Ik ben direct begonnen met nakijken en een half uur later kon ik de conclusie trekken dat ze het uitstekend gedaan hadden. Een 7,4 gemiddeld. Als ik de leerlingen niet mee zou tellen die al min of meer afgeschreven zijn, zou het gemiddeld een 8,2 zijn. Dat is nog eens een leuke afsluiting van het jaar (en dat is taart waard!).

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten