woensdag 2 juli 2014

Lief dagboek #3

Lief dagboek,

Vandaag had ik een moeilijke, maar fijne dag. Het was een dag vol afscheid. Vanochtend mocht ik eerst afscheid nemen van 2havo. Donderdagavond had ik op Facebook een heel gesprek met een meisje uit deze klas. Ze vond het ontzettend jammer dat ze mij volgend jaar niet krijgt en dat was ik het helemaal met haar eens. Wat ga ik deze klas missen!

Ook bij twee van de drie brugklassen had ik het moeilijk. Van één klas kreeg ik een lief kaartje waar iedereen zijn/haar naam op geschreven had. Ook kwam een leerling uit die klas na afloop naar me toe om me persoonlijk te bedanken. Nu is het zo dat ik die leerling een beetje gek vind, maar anders had ik 'm sowieso een knuffel gegeven. De enige uit de hele klas die naar me toe komt, schattig!

Dit gebeurde ook bij de tweede brugklas. Er kwamen twee leerlingen naar me toe: 'We willen u bedanken voor het leuke en gezellige jaar.' En dan te bedenken dat ik één van hen vorige week nog bijna strafwerk heb gegeven! In de wandelgangen heb ik nog een leuke selfie gemaakt met een paar meisjes uit deze klas. Een leuk aandenken!

De derde brugklas ga ik niet heel erg missen. De band miste, er is geen vonkje overgesprongen en ik gaf deze klas altijd met een beetje tegenzin les. Eén leerling vond het wel heel jammer dat hij me volgend jaar niet als docent had, maar ik denk dat de andere 29 het wel prima vind. En dat is insgelijks.

Ik vind het vervelend om afscheid te nemen van mijn leerlingen. Ik ga ze natuurlijk nog wel zien in de gang, maar het is anders dan hen in de les te zien. En het is altijd afwachten wat er voor in de plaats komt...

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten