zaterdag 2 maart 2013

De voorjaarsvakantie


Wat een heerlijke week heb ik gehad! Ik schreef het al in mijn vorige dagboekpost, maar ik heb een hoop leuke dingen gedaan tijdens de voorjaarsvakantie.

Het begon zaterdag met mijn nieuwe meubels. Ik had mijn vriend overgehaald om alvast te beginnen met het in elkaar zetten van een paar meubels. Aan het eind van de dag stond het bureau in elkaar en met daarbij natuurlijk een gloednieuwe (en hele fijne) bureaustoel. Omdat we daar aardig wat tijd in hadden gestoken is het niet meer gelukt om ook de rest in elkaar te zetten.
Maar dat gebeurde zondagavond! Terwijl ik op visite ging bij mijn zus richtte mijn vriend zich op de grote kartonnen dozen. Toen ik terugkwam was mijn huis nog meer omgetoverd tot een paleisje. Boven mijn bureau hing een plank in dezelfde stijl en middenin de woonkamer stond mijn nieuwe salontafel, eveneens in dezelfde stijl.
Na die dag hadden we de smaak flink te pakken. Maandagochtend werd eerst mijn lekkage gerepareerd maar toen de vakmensen weg waren snelden wij weer in de auto naar de IKEA. Het ontbijtje sloegen we, in verband met de rijen van hier tot Tokyo, over. Wij gingen beginnen aan het echte werk. De kar werd steeds voller: een bijzettafeltje, een mooi, groot vloerkleed en wat kleine dingen om mijn huis aan te kleden, zoals een bureaulamp, planten, kaarsjes etc. In eerste instantie gingen we voor een tv-kast, maar deze was helaas uitverkocht. Het bed en de kledingkast hebben we moeten laten staan omdat het niet in de auto paste.
’s Middags gingen we naar het ziekenhuis. Ik schreef vorige week nog doodleuk dat dit hopelijk mijn laatste bezoek werd, maar dat had ik te makkelijk gedacht. Uit de vorige drie onderzoeken was namelijk geen nuttige informatie gekomen. Ik moet dus nog minimaal drie keer terug. Bah!
Het slechte nieuws deed gelukkig weinig aan mijn humeur. Toen we terugkwamen hebben we het huis opgeleukt en opgeruimd. Het begint er steeds leuker uit te zien! ’s Avonds kwam mijn zus op visite en toen ze net een minuut of vijf de deur uit was whatsappte mijn vader me of het goed was als hij even op de koffie kwam. Het leek een rustige dag te worden, maar niets was minder waar. Gelukkig was de dag wel gevuld met leuke dingen!
Dinsdag had ik een rustige dag. Mijn vriend moest werken, dus ik had een dagje voor mezelf. Daar heb ik ook flink gebruik van gemaakt. ’s Morgens startte met een bezoekje aan de kapper, gevolgd door een paar blogs schrijven achter mijn nieuwe bureau. De rest van de dag keek ik afleveringen waar ik vorige week geen tijd voor heb gehad (Wie is de mol, Obese, Divorse), las ik een boek (zie mijn andere blog) en genoot ik intens van mijn vrije dag. ’s Avonds kreeg ik een berichtje van mijn vriend. “Stel dat ik nu heel toevallig bij de IKEA kom, zal ik dan de boekenkast meenemen?” Jaaaaaaa! En zo geschiedde het derde bezoek aan de Zweedse winkel in een week tijd.
Ook de rest van de week heb ik me uitstekend vermaakt. Samen met mijn vriend heb ik twee nachten in een hotel aan de kust geslapen. Daarbij zaten twee heerlijke ontbijtjes en twee dagen in een sport- en wellnesscenter. Niet verkeerd! Die dagen had ik ook echt wel even nodig om bij te komen. Na een lange tijd weer in een fitnesszaal geweest, gezwommen in een prachtig zwembad, even chillen in een bubbelbad en op de kamer nog gebruik gemaakt van het ligbad. Daar zeg ik geen nee tegen.

Nu is het al het laatste weekend van mijn vakantie. We gaan het nieuwe bureau klaarmaken door een computer te installeren. Hopelijk motiveert dat genoeg om weer lekker te gaan schrijven! Daarover lees je ongetwijdeld meer in mijn volgende update van mijn goede voornemens.

Liefs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten