dinsdag 31 december 2013

Mijn voornemens, update 12

De laatste dag van het jaar is natuurlijk een perfecte dag om terug te blikken op de goede voornemens waar ik me in 2013 mee heb bezig gehouden. Ik begon het jaar met vijf voornemens, uiteindelijk werden het er zeven. Welke doelen heb ik behaald en welke niet? Lees maar mee. 

1. Verder met mijn blog
Vandaag staan er ruim 350 blogs online. Mijn voornemen om 333 blogs gepubliceerd te hebben, heb ik dus (makkelijk!) gehaald.
Done!

2. Een boek schrijven
In de meivakantie van dit jaar heb ik een oud verhaal helemaal opnieuw geschreven. Mijn schrijfstijl is door de jaren heen verbeterd, dus er was heel wat op mijn oude verhaal aan te passen. Ik ben bij nul begonnen en ik ben geëindigd op zo'n 30.000 woorden. Het is een verhaal voor jongeren (vanaf 12 jaar) geworden en ik ben er tevreden over. Het verhaal heb ik naar verschillende uitgeverijen gestuurd. Het is niets geworden, maar ik heb wel tips gekregen. Aan de hand daarvan heb ik het verhaal wéér aangepast. Ik heb nu de zoveelste versie af. In 2014 ga ik weer een poging wagen om het op te sturen. Misschien dat het weer op niets uitloopt, maar wie niet schiet, kan ook niet scoren!
Done!

3. Heel veel lezen
Dit is absoluut gelukt. 25 boeken in een kalenderjaar is voor een boekenliefhebster makkelijk te doen.
Done!

4. Mijn andere blog oppakken
Ik heb het ook al in mijn vorige update geschreven; ik ben gestopt met mijn andere blog. Eigenlijk vond ik er vanaf het begin al niet veel aan. Er kwam niemand op mijn blog, de kwaliteit was niet veel soeps en ik merkte ook niet dat ik door deze blog ineens meer ging lezen. Bovendien zijn er al zoveel boekenblogs in Nederland. De wereld rouwt er niet om als het er één minder is. ;-)
Helaas...

5. Engels leren
In 2013 was mijn doel om Engels te leren. Het concrete doel was om drie Engelstalige boeken te lezen. Eind december vorig jaar kocht ik in London het eerste Engelstalige boek. Het boek staat nog steeds ongelezen in mijn kast. Domper! Ik deed een tweede poging in de bibliotheek. Ik pakte een boek van Sophie Kinsella van de plank, las het eerste hoofdstuk en daarna heb ik het boek weer weggezet. Dat is 'm dus ook niet geworden.
Halverwege het jaar besloot ik dat Engelstalige films zonder Nederlandse ondertiteling ook een goede vorm van Engels leren zou zijn. Ik heb welgeteld anderhalve film gekeken, dat was het. Maar ik geef de hoop niet op.
Helaas... 

6. 50.000 woorden schrijven
Augustus 2013 staat bij mij bekend als mijn schrijfmaand. In deze maand schreef ik precies 50.000 woorden aan een roman. Ontzettend spannend, want ik had nog nooit een verhaal voor deze doelgroep geschreven en ik had ook nog nooit zoveel in één maand geschreven. Het was af en toe best zwaar, maar ik was ontzettend blij dat ik het, een paar minuten voor het einde van de maand, toch nog had gehaald. Ik kijk er ook heel positief op terug! Ik heb daarna niet veel meer met het verhaal gedaan (eigenlijk alleen nog uitgeprint, om het bewijs in mijn handen te kunnen hebben), maar daar gaat absoluut verandering in komen.
Done!

7. Mijn blogs bundelen
Ik kan hier heel kort over zijn. Ik heb het niet gedaan, omdat het te veel tijd kostte en te hersendodend werk was om alles te kopiëren en te plakken. Ik ga het nog wel doen, ooit...
Helaas...

Van de zeven voornemens heb ik er dus vier gehaald. Eigenlijk moet ik het viereneenhalf noemen, want met mijn boekenblog ben ik nog wel lang doorgegaan. Het was pas november toen ik de knoop doorhakte om ermee te stoppen. Voor het jaar 2014 heb ik ook een lijstje met voornemens gemaakt. Morgen komt deze online. Ik zal weer elke maand bijhouden hoe het is gegaan met mijn voornemend. Ik hoop 2014 af te sluiten met de magische woorden 'I did it!'. We zullen zien!

Liefs!
 
* Lees ook de eerdere blogs over mijn voornemens *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten